Het optimaal inrichten van Facebook Business Manager

Voor horecazaken en andere bedrijven met meerdere social media pagina’s is Facebook Business Manager een onmisbaar hulpmiddel. Het biedt een centrale plek om al je pagina’s en advertentieaccounts te beheren. Deze blog neemt je mee door het proces van het inrichten van Facebook Business Manager, stap voor stap.

Waarom Facebook Business Manager gebruiken?

Facebook Business Manager biedt tal van voordelen voor het beheren van je online aanwezigheid. Het brengt al je pagina’s en advertentieaccounts samen op één platform, wat het overzicht behoudt, zelfs als je maar één pagina hebt. Hierdoor kun je efficiënt adverteren, campagnes analyseren en tijd besparen door niet steeds tussen accounts te hoeven schakelen.

Stappen voor het Opzetten van Facebook Business Manager:

 1. Account Aanmaken: Ga naar Facebook Business Manager en maak een account aan met je persoonlijke Facebook-account, die gekoppeld moet zijn aan je zakelijke pagina.
 2. Betaalmethode Toevoegen: Voeg in ‘Bedrijfsinstellingen’ onder ‘Betalingsmethoden’ een betaalmethode toe om je administratie op orde te brengen.
 3. Advertentieaccounts en Pagina’s Koppelen: Voeg bestaande advertentieaccounts toe of maak nieuwe aan via ‘Bedrijfsinstellingen’ > ‘Advertentieaccounts’. Dit geldt ook voor het toevoegen van Facebookpagina’s.
 4. Instagram-Account Toevoegen: Koppel je Instagram-account via ‘Bedrijfsinstellingen’ > ‘Instagram-accounts’.
 5. Gebruikers Toevoegen: Voeg medewerkers of partners toe als gebruikers in Facebook Business Manager, zodat zij taken kunnen beheren of advertenties kunnen optimaliseren.
 6. Rollen Verdelen: Wijs specifieke rollen toe aan gebruikers voor het beheren van inhoud, het maken van advertenties of andere taken.
 7. Domein Verifiëren: Verifieer je domein in Business Manager om de data van je campagnes door te krijgen, vooral belangrijk sinds de iOS 14-update.

Voordelen van een FB Business Manager

 • Centraliseert het beheer van je social media pagina’s en advertenties.
 • Maakt gerichte advertenties en analyse van campagnes mogelijk.
 • Vergemakkelijkt samenwerking en taakverdeling binnen teams en met externe partners.
 • Verbetert de beveiliging en controle over je bedrijfsgegevens.

Wil je hulp met het inrichten van je Business Manager?

Facebook Business Manager is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven die hun social media beheer willen stroomlijnen en optimaliseren. Door deze tool correct in te stellen, kan je bedrijf efficiënter werken, betere marketingresultaten behalen en een sterkere online aanwezigheid opbouwen.

Ben je klaar om Facebook Business Manager in te zetten voor jouw bedrijf? Volg deze stappen en begin vandaag nog met het effectiever beheren van je social media en advertenties! Toch hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat altijd voor je klaar.