Online Marketing voor Restaurants: Smakelijke Succesformules

In de competitieve wereld van de horeca is het essentieel om je restaurant op de kaart te zetten. Online marketing kan hierbij een sleutelrol spelen door de nieuwsgierigheid van je doelgroep te prikkelen en je restaurant top of mind te houden bij je gasten. In dit artikel bespreken we hoe social media, lokale influencers, aantrekkelijke content, retargeting en Google search campagnes bijdragen aan een succesvolle online marketingstrategie voor restaurants.

Delen, liken en proeven met social media

De kracht van social media ligt in het vermogen om jouw doelgroep direct te bereiken en hen te verleiden met prachtige afbeeldingen en video’s van je culinaire creaties. Regelmatige updates op platformen zoals Instagram en Facebook zorgen ervoor dat je restaurant op de radar blijft bij je volgers. Bovendien kunnen tevreden gasten hun ervaringen delen, waardoor je een groter bereik en nieuwe klanten kunt aantrekken.

Samen sterk met lokale influencers

Samenwerken met lokale influencers kan jouw restaurant een flinke boost geven. Door hun aanzienlijke bereik en invloed kunnen zij de zichtbaarheid van je restaurant vergroten en potentiële gasten verleiden met authentieke en smakelijke content. Denk hierbij aan een blogger die een uitgebreide recensie schrijft, of een Instagrammer die een verleidelijke foto van jouw specialiteit deelt.

Verleid de zintuigen

Online marketing draait om het prikkelen van de zintuigen en het creëren van een onweerstaanbare beleving. Investeer in professionele fotografie en videoproductie om je gerechten, interieur en sfeer op hun best te presenteren. Deze content kan je vervolgens verspreiden via je website, social media en e-mailcampagnes om zo de interesse van je doelgroep te wekken. ‘Content is king, zoals we bij Social Roots altijd zeggen’. We verzorgen deze foto- en videografie graag voor je.

Herinner en verleid

Retargeting is een krachtige techniek waarmee je eerdere bezoekers van je website opnieuw kunt benaderen met aantrekkelijke advertenties. Dit kan tot wel 180 dagen na hun eerste bezoek. Door hen regelmatig foto’s van smakelijke gerechten of je prachtige interieur te tonen, blijft jouw restaurant top of mind en is de kans groter dat zij terugkeren voor een volgend bezoek.

Gevonden en gereserveerd

Een goed voorbeeld van een succesvolle Google search campagne is die van Herman den Blijker’s Restaurant GOUD, waarbij Social Roots de lunch weer drukker kreeg. Door het gebruik van relevante zoekwoorden en effectieve advertenties bereik je mensen die actief op zoek zijn naar een restaurant. Dit vergroot de kans op een reservering en helpt je om een grotere naamsbekendheid op te bouwen.

Conclusie

Online marketing is een cruciale factor om je restaurant te laten opvallen in de horeca. Door de juiste combinatie van social media, lokale influencers, aantrekkelijke content en een heldere strategie prikkel je je doelgroep én blijf je top of mind bij je gasten.

Hiernaast is food fotografie óók een persoonlijke hobby van mij, in elk restaurant heb ik altijd de neiging even snel een foto te nemen van het mooist wat de keuken voor me heeft voorbereid. Ga er dus maar vanuit dat je gast dit óók doet.

– Simon van der Velden, Social & Digital Executive bij Social Roots 
Benieuwd naar hoeveel affiniteit Social Roots heeft met restaurantmarketing? Benieuwd naar wat wij doen voor Restaurant Noble, A-Fusion, CouCou, Restaurant Dynasty, Restaurant GOUD, Noble Kitchen, Zoetelief en nog vele toprestaurants meer? Of ben je benieuwd naar de cases waar we de klantenservice voor ketens zoals Vapiano of De Beren naar een hoger niveau tilden? Of wellicht wil je weten hoe Social Roots volledig nieuwe restaurantconcepten helpt op te zetten, zoals Oonivoo of Restaurant Finch? Neem contact met ons op! Bel op 088 999 8778 of mail ons via info@socialroots.nl.
Terug naar het overzicht