Employer Branding: Meer dan alleen een baan aanbieden

In de hedendaagse concurrerende arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om als werkgever onderscheidend te zijn. Employer branding, het proces van het creëren en onderhouden van een aantrekkelijk en uniek werkgeversimago, is een essentiële strategie om de beste talenten aan te trekken en te behouden. In deze blog duiken we in de kracht van employer branding en hoe het op de juiste manier kan worden ingezet.
 

Het belang van Employer Branding

In een wereld waarin talenten een overvloed aan keuzes hebben, is employer branding je geheime wapen om op te vallen. Door te laten zien wat jouw bedrijf uniek maakt, kun je de perceptie van potentiële medewerkers beïnvloeden en ze overtuigen om voor jou te kiezen in plaats van voor je concurrenten.
 

Waarom is Employer Branding belangrijk?

Employer branding is meer dan alleen het promoten van de voordelen die je bedrijf biedt. Het gaat om het creëren van een authentieke en onderscheidende cultuur die mensen aantrekt en behoudt. Het gaat om het tonen van de waarden en het doel van je bedrijf, evenals de unieke aspecten die jouw werkplek onderscheiden.

Feestjes, pingpongtafels, borrels en trainingen zijn meer dan alleen leuke extraatjes – ze zijn tastbare manifestaties van je bedrijfscultuur. Ze laten zien hoe je omgaat met je medewerkers en hoe je waarde hecht aan hun ontwikkeling en welzijn.

Het is ook belangrijk om te laten zien hoe je bedrijf bijdraagt aan de persoonlijke en professionele groei van je medewerkers. Trainingen, loopbaanontwikkeling en mogelijkheden voor persoonlijke groei zijn belangrijke factoren voor potentiële medewerkers bij het kiezen van een werkgever.

Employer Branding in Actie

Het creëren van een sterke employer brand vereist een strategische aanpak. Dit betekent dat je consistent bent in je communicatie, zowel intern als extern, en dat je authentiek blijft in het uitdragen van je waarden en cultuur.

Gebruik je social media platforms om je bedrijfscultuur te delen, toon foto’s van bedrijfsevenementen, teamactiviteiten en vier successen. Laat zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken en wat je medewerkers waarderen in hun werk.

Het Succesverhaal van Fellowfield

Bij Social Roots hebben we onlangs het voorrecht gehad om te werken aan het employer branding traject voor Fellowfield, een Executive Search & Interim Managementbureau dat matches realiseert tussen hoogopgeleide professionals en organisaties in de disciplines Finance, Risk, Audit en Data.

Fellowfield heeft een onderscheidende benadering in de branche: hun zoektocht naar de juiste kandidaat begint weliswaar bij de hard skills, maar de match op persoonlijkheid en ambities is voor hen minstens zo belangrijk. Dit wordt weerspiegeld in hun bedrijfscultuur waar goed persoonlijk contact, een flinke dosis humor, en eerlijkheid centraal staan. Door middel van employer branding hebben we deze unieke aspecten van de Fellowfield-cultuur naar voren kunnen brengen en kunnen laten zien wat werken bij Fellowfield echt betekent.

Conclusie

In een wereld waarin we allemaal vissen in een kleine vijver, kan het opbouwen van een sterke employer brand je helpen om de beste talenten aan te trekken en te behouden. Door te investeren in je employer branding, kun je laten zien dat jouw bedrijf meer te bieden heeft dan alleen een baan – het biedt een omgeving waar mensen kunnen groeien, zich ontwikkelen en bovenal, waar ze zich thuis kunnen voelen.